Antonen Palvelu

Kulttuuritapahtumien järjestäminen

Interaktiiviset Piccolo-konsertit Suomessa

HELSINKI

TAMPERE

Kaikki konsertit juontaa Olga Pikkolo Mariinskin teatterista!. Hän johtaa nimeään kantavaa lasten musiikkikasvatustapahtumaa ja on musiikkitieteilijä ja kansainvälisen musiikkipsykologijärjestön jäsen.

KUUNTELE JA TUTUSTU – LASTENKONSERTTISARJAN OHJELMA  2015 2019

Tapahtumapaikat: Pietari, Moskova, Helsinki ja Tampere

«PICCOLO MARIINSKISSA» — on vuoden pituinen interaktiivisten konserttien ja pajojen sarja, jonka tarkoitus on avata lapsille polkua konserttisaleihin, edistää monipuolisen, luovan ja harmonisen persoonallisuuden muotoutumista. Tilaisuuksien vetäjänä toimii musiikintutkija ja musiikkipsykologi Olga Pikkolo. Helpossa, leikinomaisessa muodossa lapset tutustuvat soittimiin ja niiden salaisuuksiin ja kuuntelevat katkelmia musiikin klassikoista. Pikkukuulijat ja katsojat voivat myös itse nousta lavalle yhdessä Mariinskin orkesterin kanssa, tanssia ja kokeilla soittamista eri instrumenteilla.

Tilaisuudet järjestetään Mariinski-2:n Stravinski-lämpiössä ja Musorgski-salissa. Vanhemmat voivat osallistua lapsen kanssa.

Kukin tilaisuus kestää n. 45 minuuttia.

HIEKKASATUMUSIIKKIA on sarja interaktiivisia satuja, joissa sovelletaan multimediaa, elävää musikaalista improvisaatiota, näyttelijän ääntä ja hiekasta tehtäviä taideteoksia (”hiekka-animaatio”). Elävä hiekkakuva syntyy nuorten katsojien silmien edessä ja musiikki luo aivan erityisen, lämpimän ja luottavaisen tunnelman. Hiekkasatupajat pidetään Mariinski-2:n Štšedrin-salissa. Lapset vanhempineen ovat tervetulleita

Kokemukset

Piccolo-konserttien ja pajojen sarja aloitettiin Pietarissa vuonna 1999 ja se jatkuu kaupungin kuudessa konserttitalossa. Teatteri järjestää myös vierailuja lasten keskuksiin ja päiväkoteihin.

Sana piccolo on italiaa ja tarkoittaa pientä. Interaktiiviset konserttipajat on tarkoitettu 2,5 – 8-vuotiaille kuuntelijoille.

Tilaisuudet juontaa musiikkitieteilijä, musiikkipsykologian ja musiikkiterapian yhdistyksen jäsen Olga Pikkolo.

Konserteissa esiintyvät Pietarin huippumuusikot.

—Ainutlaatuiset tapahtumat

Piccolo-sarjan satukonsertit ovat kamarikonsertteja, joihin otetaan vain 30 lasta vanhempineen.

Lapset eläytyvät interaktiivisiin satukonsertteihin ja avustavat omin sanoin ja liikeimprovisaatioin Olga Pikkoloa juontamaan konserttia, soittavat soittimia ja muuntuvat artisteiksi.

Konsertteihin liittyviin työpajoihin lapset tulevat omien kansioidensa kanssa, heille annetaan ohjelmalehtiset ja sanastot, he tekevät kotitehtäviä ja saavat musiikillisia arvosanoja.

Piccolo-konserttien sarja koostuu 40 konsertista ja se on tarkoitettu 3-vuotiaille. Tilaisuudet etenevät aina jatkona edellisestä, joten lasten vanhempien kannattaa sitoutua lapsen läsnäoloon kaikissa tai melkein kaikissa tilaisuuksissa.

—Menetelmät

Interaktiiviset Piccolo-konsertit perustuvat Karl Orffin, Emile Jaques-Dalcrozen ja Maria Montessorin pedagogisiin periaatteisiin.

Satukonserteissa sovelletaan joitakin musiikkiterapian elementtejä.

%d такие блоггеры, как: