Antonen Palvelu

Kulttuuritapahtumien järjestäminen

Interaktiivinen KUORO- JA URKUMUSIIKIN lasten konsertti. Saksalainen kirkko 22.4.2018

Venäjänkielinen interaktiivinen KUORO- JA URKUMUSIIKIN lasten konsertti

Sunnuntaina 22.4.2018 klo 16.00, Helsingin saksalaisessa kirkossa Unioninkadun varrella, viiden minuutin kävelymatkan päässä presidentinlinnasta, kuullaan juhlava KUORO- JA URKUMUSIIKIN KONSERTTI, joka päättää 3-10-vuotiaille lapsille tarkoitetun urku- ja kuorokonserttien sarjan.

Osoite: Bernhardinkatu 4, 00130 Helsinki

Samana päivänä järjestetään LASTEN PIIRUSTUNÄYTTELY, jossa ratkeaa piirustuskilpailun voittaja (tiedot sivulla www.antonenpalvelu.com)

Lasten juhlakonsertti on kaksiosainen ja sen kesto on n. 1 h 30 min, väliaika mukaan luettuna. Väliajalla lapsille on mehu- ja keksitarjoilu.

Osa 1

KANTAATTI SURULLISIA JA ILOISIA ELÄIMIÄ
10 lastenlaulua eli Kantaatti solisteille, lapsikuorolle ja pianolle venäläisten runoilijoiden runoihin.

— Kuoronjohtaja: Svetozarova Elena Pietarin konservatorion professori, taiteentutkimuksen lisensiaatti, lastenkuoro Legendan johtaja, lukuisien venäläisen kuoromusiikin historiaa esittelevien teosten kirjoittaja
— Piano: Tatiana Garifullina
— Kantaatin on säveltänyt pietarilainen Sergei Plešak, jonka tuotannossa lapsille tarkoitettu musiikki on erityisellä sijalla. Konsertissa kuultava teos voidaan esittää laulusarjana, jonka osia yhdistää yhteinen teema, tai kantaattina, jossa laulut yhdistyvät yhteisen aiheen ympärille ja aiheen kehittelystä vastaan lukija.
Teos on osoitettu 5-12-vuotiaille lapsille.

Väliaika 10 min.

Osa 2

”OLIPA KERRAN MUSIIKKIMAASSA, URKUVALTAKUNNASSA» (matkustajat Masha ja Vanya)
— Marina Väisä (urut)

Marina Väisän suunnittelema lasten urkukonserttisarja Mariinskin teatterille 2015-2016 osoittautui hyvin suosituksi ja sitä päätettiin jatkaa konserttikaudeksi 2016-2017.
Ko. konserttisarjassa kerrotaan satujen kautta urkujen soitosta, sävellyksistä, säveltäjistä sekä uruista soittimena. Tunnin kestävässä ohjelmassa lapset tutustuvat eri maiden urkusävellyksiin ja muusiikkityyleihin ja urkujen soittoon vaikuttavana instrumenttina.
Dialogi ja interaktiivinen toiminta synnyttävät luovan ilmapiirin lapsille ja he viihtyvät ja innostuvat urkumusiikista ja uruista.
Projektin päämäränä on saada lapsista urkumusiikin ystäviä samalla kun he saavat musiikillista pääomaa.

Tervetuloa konserttiin!

%d такие блоггеры, как: