Antonen Palvelu

Kulttuuritapahtumien järjestäminen

Musiikkidraama «He, jotka kestivät loppuun asti» (tsaari Nikolai II:n perheen kohtalo)

23 HUHTIKUUTA klo 14.00 ALEKSANTERIN TEATTERISSA, HELSINGISSÄ,
MUSIIKKIDRAAMA «HE, JOTKA KESTIVÄT LOPPUUN ASTI»
(tsaari Nikolai II:n perheen kohtalo)

TERVETULOA VARAAMAAN LIPPUJA

perhe_nikolai_ii

Näytelmä kertoo Venäjän viimeisen keisarin Nikolai II:n ja tämän perheen rakkaudesta ja elämästä sekä koko perheen teloituksesta, joka tapahtui ilman rikostutkintaa ja oikeudenkäyntiä – siitä, kuinka he ’kestivät loppuun saakka’.

Ortodoksinen kirkko kanonisoi Nikolai II:n ja hänen perheenjäsenensä ”tsaarillisina marttyyreina”, mistä myös näytelmä sai nimensä. Nimi viittaa Matteuksen evankeliumin kohtaan, jossa Jeesus kuvaa lopun aikoja ja sanoo: ”Mutta joka kestää loppuun asti, pelastuu”. Näytelmän rakenteessa yhdistyvät alku ja loppu, elämä ja kuolema, predestinaatio ja uhrautuminen, rakkaus ja tuhovoima, joka myös nimellä ’vallankumous’ tunnetaan.

Näytelmä on hengästyttävä, emotionaalisesti voimakas ja syvä katsomiskokemus.

Genre: musiikkidraama. Formaatti: 17 draamallista kohtausta, joita yhdistää 17 musiikkikappaletta. Historiallista videomateriaalia.

Näytelmässä on mukana Pietarin musiikkiteattereiden taiteilijoita, elokuva- ja TV-tähtiä, useita kansainvälisesti ja kansallisesti palkittuja esiintyjiä ja laulajia:

Savveli Andrejev (tenori)

Andrei Timoševski (tenori)

Pjotr Zaharov (bassobaritoni)

Aleksandr Baškatov (basso)

Ohjaaja ja käsikirjoittaja, puherooli –  Olga Malikova

*Olga Malikovan ohjaus Nikolai Rimski-Korsakovin Jouluaatto-oopperasta on Mariinski-teatterin kestosuosikki. Se, kuten Pähkinänsärkijä baletin puolella, on yksi kaikkien aikojen suosituimmista ja myydyimmistä esityksistä. Suosiota eivät ole vähentäneet edes kalliit liput!

Olga Malikova opiskeli ohjaajaksi Roman Tihomirovin johdolla. Tihomirovin koulukunta on Pietarin johtava musiikkiteatterin ohjaajakoulu.

Koulutustausta: akateeminen kuoronjohtajakoulutus (Pietarin kulttuuriakatemia) ja musiikkiteatterin ohjaaja (Pietarin konservatorio).

Työskennellyt pääohjaajana.

Toimii Näyttämöpeili-nimisen voittoa tavoittelemattoman itsenäisen taiteellisen agentuurin johtajana. Yhteisö toteuttaa suurimuotoisia taiteellisia hankkeita.

Palkittu Duuman yhteydessä toimivan kulttuurikomitean diplomilla parhaasta venäläisestä taideprojektista.

Ohjannut yli 30 näytelmää eri puolilla Venäjää: Pietarissa mm. Puccinin Toscan, Musorgskin (Ippolitov-Ivanovin) Häät, Banštšikovin Kuinka Ivan Ivanovitsh ja Ivan Nikiforovitsh riitaantuivat, Astrakanissa Donizettin Don Pasqualen ja Puccinin Toscan ja Madam Butterflyn  (ohjaus oli parhaan näyttämöllepanon ehdokkaana Kultainen naamio -festivaaleilla), Straussin Lepakon, Donizettin Rita ou Le mari battu, Donizettin Il campanello di notte (Yökello), Voronežissa Verdin Rigoletton, Rimski-Korsakovin Jouluaaton, Tšimkentissä Tšaikovskin Jevgeni Oneginin,  Vladikavkazissa Lope De Vegan Valencian hullut, Batinin Dickens-aiheisen Joululaulun, Straussin Lepakon, Joškar-Olassa Rimski-Korsakovin Toukokuun yön, jne.

Ohjannut huomattavia venäläisiä ja kansainvälisiä hankkeita.

Kirjoittaa itse libreton ja käsikirjoituksen, näyttelee omissa ohjauksissaan ja ohjaa myös draamateattereissa.

Näytelmän kesto: 2 tuntia, 12+

%d такие блоггеры, как: